Follow Button
Dashboard Button

31 December 2015

Kejap je dah setahun! Bye 2015 :( & Hello 2016 :)




Hi koranggggg, sorry lama Mr White x update, baru blk pulau ni so mr black dah skunk ahaha. entry ni ditulis dgn kelajuan 200km/hour so klu ade x faham harap maaf k. Actually ak baru je blk ni lepak2 ngan member baik dari zaman skolah, pastu pi layan movie ipman3.. ingat mcm yg sebelumnye.. penuh aksi je, tapi yg baru ni mostly byk adegan romantik sedih le plak..ak pun jd sedih tgk sambil sedih x ade bf se "cool" ipman huhu.. sian ipman mati bini.. kalaulah ko wujud ipman i sanggup gadai sume harta pesaka utk masuk minang u hokkeyy! Tapi apepun movie tu still bestt.

Lepas habis lepak ak pun pergi masjid sebab rini ade baca yasin so basically ade makan free haha. Tapi niat utama nk baca yassin la kan. Sambil menyelam minum air x gitu. Tahun ni 1/1/2016 hari jumaat so esok ade solat jumaat.. feeling berkat je.. kejap je dah setahun kan sobs.. aku rasa baru bulan lepas aku post azam 2015.. kelip2.. tup2 dah 2016 ni.. ape mende sume ni woiii!! Nape masa cepat sgt ni.. but ak still pada kelajuan zaman 1960 LOL.

So ape azam tahun baru aku erk? malas nk berazam dah wei. azam sepuluh tahun lepas pon ade x tercapai inikan pulak azam tahun lepas. Mostly every year azam nk kurus ade dalam list tp sume tu bullshit haha. So tahun 2016 aku nk jadi insan yg lebih dkt dengan penciptaNya.. dan aku nak tido awal every day! solat awal waktu & sentiasa nampak kemas je. (aku ni jenis yg pemalas nk iron baju, x sikat rambut dan ske pakai baju yg ak ske byk kali, mostly t-shirt free lol & kwn ak ckp ak sakai haha) tulah agaknye bnde yg aku nak buat tahun baru ni .. so achievable lah kan.. azam memacam tapi x buat pon x guna jgk der, lagi satu,  ak tgk kawan aku yg tido awal (pukul 9-10) mostly akan bgn awal, solat awal, hidup terurus dan berjaya dlm hidup. Percaya x budak umah ak kol 10 sume dah tido. pukul 6.30 pagi after subuh dah kuar rumah lol. Rase mcm masuk skolah asrama penuh balik plak haha, n hidup diorng nampak berdisiplinn je (housemate ak bdak kelate ala2 baik mostly). Meanwhile aku.. selalu tido kol 2-3 pagi layan movie, add & delete senarai skandal dan buang masa layan msg plu yg x dikenali.. + plu kt tmpt aku ni mostly x matang , tua n stupid. So aku dpt rasakan yg  ak otw nk jadi straight kot klu keadaan ini berterusan.. yelah kalau jantan sume muke hauk dan pompuan ade yg cun x kan ko still nk fuck jantan lagi kan hahaha. truk bahasa ak kan. cett.

So dikesempatan ini Mr. White no ucapkan Happy New Year buat semua pembaca terchentaku ok. Buat abg2 yg baca blog ni meh Mr.white bg free hugs k sebab blog mr white ni ntah hape2 je rasanya n ade jgk org still baca.

Buat Dollah pakwe numan tu, hnset Mr.white dah hilang few months ago so wechat sume dh x de n sekarang mmg nk guna handset 3310 je, klu boleh nk continue seberapa lama yg boleh. Rasa hidup lebih tenang x de apps ape bagai sume neh hehe (tp kekadang feeling hazab jugak ko, mana x nyer skrng sume pakai whatsapp kan). Btw, nanti klu dating jgn lupe ajak i tau, mana tau klu Numan sweettalker tu buat u sakit hati/sedih ke kan, i sudi pinjamkan bahu i untuk u melepaskan kesedihan  *larikk XD

Lagi satu walaupun ak jarang update entry, tapi blog2 manusia yg ade dlm bloglist aku ni almost everyday ak lawat k bagi yg ade update tu.. So kpd pembaca yg ade blog tu bleh bg link k nanti Mr.white masukkan dlm bloglist ^__^  Hmmm.. kan best kalau sume blogger2 PLU ni buat satu blogger gathering tertutup kan, mesti best dpt kenal korang dgn lebih dekat di alam nyata!

Ok lah, sampai di sini ajelah coretan Mr. White kali ini, gtg.. Moga tahun baru ini lebih baik dari tahun2 yg sebelumnya. ~ Amin! :)





26 November 2015

Failed Ujian JPJ! :( Haruskah aku repeat?



Hi pencinta jantan yg bebajet straight acting sekalian.. Mr white harini dah jadi Mr kelabu asap occay. Harini ni aku rase sedihhh je dari lepas solat subuh gajah pagi tadi.. adakah ini akibatnye selalu solat subuh lambat.. maafkan hambamu ini Ya Allah.. aku ade terlalu byk probss. major probs dari yg bersifat pelajaran kepada lah probs yg melibatkan polis. huhu :"(

Fyi ak tahun ni mmg duduk rumah sewa sendiri sengsorang.. mostly activity sengsorang tp belum level pshyco ye cume feeling emo tu agak byk thn ni.. + ak jgk bila byk probs ak akan jadi benci tgk manusia even ko tu model calvin klein or VS. Bila ade masalah ak x tau nk luah kt sape sebab member2 semuanya ingt aku ni spesis kuat dan x menyerah kalah.. ala2 watak si Dolly dlm drama Dhia Sofea yg tgh hit kt tv3 tu huhu... Yes mmg luaran ak nmpk strong, well establish (kengkonon), tapi hakikatnye mcm GAMPANG! semua nye sebab kehidupan yg ak lalui dan jugak persepsi, tanggapan dan layanan org sekeliling. mybe next entry i cerita k.. sobs.

Berbalik kpd entry ni, harini ak dah fail ujian JPJ. Satu ujian bodoh yg diwujudkan untuk menghabiskan duit rakyat marhaen. Nak repeat kene RM170 HOKKAYY! Actually dulu masa zaman sekolah ak ade je amik lesen kete ni, mase tu lesen kete + moto dalam 800+ camtu tapi sekarang berkat Najib jilake jadi PM, lesen kereta SAHAJA dah jadi RM1500! Mostly sbb GST dan juga terlalu byk sangat korupsi yg terang2 dpt lihat dlm silibus Ujian memandu zaman sekarang (org kt sekolah tu pun setuju). Fyi, klu amik motor dgn kete sekali ko akan kene amik kuliah 2 kali, dua2 kuliah yg sama lain sikittt je..mcm sial kan. Nak dpt L plak amik masa 2 hari, kuliah & praktikal, bkn sehari cam dulu.. ujian komputer plak dah jadi asing2 + masa belajar untuk latihan jadi lebih lama (so secara x langsung die dpt songlap lagi byk duit ko even yg ajar tu org tua GILE) Bila daftar baru aku tahu bnde ni sume. Moga pemimpin2 syaiton yg gubal dasar jilake ni sume mampos kene sambar petir.

So rini pepagi kol 8 aku dah pi sekolah memandu tu utk pi amik test. Sampai2 je mostly candidate sume bebudak SPM. ramai plak tu yg ensem2 huarghh mostly chinese, kulit pun smooth je ^__^ verangan jap aku haha. Teringat plak teringat mase ak memula amik lesen dulu.. ni amik semula pon sebab lesen ak kene gantung huhu.. sebab? rahsia kehkeh. Dah la cute, tinggi, nice plak tu.. tapi ak je yg mcm emo sbb ak tgh serabut, so mmg looks physically terrible at that moment so malas nk fefeeling lelebih.. lagipun ak ni hodoh.. sapelah yg nak kan.. :( org tua je lah yg taste kt i ni sobs ~
So, bila dah ramai candidate ujian ni pon jadi lama, ak pon duk lah melangok kt situ tunggu turn utk difailkan dari kol 8 pagi sampai 3 petang. what a waste! Kesalahan ak pon mostly yg simple tapi mandatori, siot tol. Bahagian 2 aku terkena line kuning, bahagian 3 bila reverse lupa bg signal pastu cuak enjin mati = fail. boleh kate kedua2 bahagian ni aku baru gerak beberapa meter dah difailkan.Malunye ya ampunnnn


So sape yg harus dipersalahkan? Semestinye cine tua gile yg ajar aku sampai 10 jam tapi ak x faham apekebende si tua ganyot ni cakap, in fact die dera aku physically (less) n mentally (A LOTTT!) RM500 ak bagi cmtu je kat si tua kutuk tu, like hello, 500 tu ak bleh hire sorang hot model ala kpop jadi escort and i bleh buat ape je kat die seharian ok! Ceritanye cmni ak sebenarnye nk suruh org yg ajar aku time skolah dulu ajar ak blk (cine jgk, tua jgk, tp still waras ok). Tepon punye tepon, sebab sebelum ni pun ak ade bagi die duit lebih kengkonon confirm laa nk blaja ngan die ala2 booking gitu, tp langsung die x angkat, cari kt opis manjang je tutup.. rupe2nye dah mati huhu.. so ak amik jelah pengajar kt sekolah yg dekat ngan umah aku ni.. Cine yg ajar ak ni die tua,  x hensem, cara die ckp melayu mcm &^%#@ + bahasa sanskrit kurun 700 masihi + kadazan language. ak mmg x faham ok. tu ak x kisah sgt, tp yg ak tension tu, klu latihan 2 jam, 2 jam tu lah die akan maki ak x henti2 sampai air liur die yg berbau babi peram dinasti Han tu terkena kt baju ak. Pastu memanjang je tgn die akan berada atas tgk aku whenever nk tukar gear. Tukar gear pulak like every 30 seconds. kebabian apakah itu? pastu die ketuk2 tgn aku yg gebu selembut sutera ni sampai calar2 OK!!. sakitnya hati..bila aku tegur ala marah die buat dekk je, nak tumbuk kang mampos susah plak.. ak mmg dah byk kali niat nak report polis tapi fikir2 blk, ak malas nk keruhkan keadaan, + ak pk nak habis cepat je than berambus. Tapi bile test lain plak jadinye.. yg die ajar sume mcm bercanggah dgn apa yg pegawai JPJ tu ckp. Bende2 mandatori plak tu yg salah.. jwbnye semudah abcdefg lah aku difailkan.

Hati aku sakit sgtt sebab emotionally aku dah fuck up since day 1 ak belajar dgn cine lahanat tu tau.. dirogol secara mentally, japanese style.. seriously ak x reti nk tulis cmne lol. 10 jam tu mcm satu pengalaman paling physcofuck yg pernah ak lalui sepanjang ak hidupp.. bila nak repeat? as for now the answer will be HELL NO. serik.  Adakah ak ni dah di mandrem? adakah raut wajah ku ini persis ex cine tu menyebabkan die tgk ak je die marah pastu pegang2 + ketuk2 tgn aku. gelinyaaa ya ampun.. kan bgus klu ak ade balak ustaz cute sekarang ni, mesti sejuk je mata memandang.. mesti sekarang ni i tgh nangis di ribaan jejaka tersebut sambil jejaka yg muke ala2 asyraf muslim ittuew mengalunkan ayat2 suci al-quran di telingaku ini.. i sanggup bermadu ok utk dptkan moment indah sebegitu hahaha. bullshit. ok lah guys ak still tgh miong, nak nanges tapi x reti, mybe sebab hati ak dah keras kot.. so perasaan tu memanjang je rasa x best &  x terluah.. so i tulis kt sini jelah.. hopefully feeling x best ni hilang cepat2.. :'(

P/S: im officially super broke right now. the end.

28 August 2015

Fefeeling Lelaki Idaman


Salam 1 Rosmah korang, actually time aku tgh taip ni dah nk pukul 12 malam ok .ak penat giler actually tapi tetiba teringat kat blog aku ni, sini jelah tempat ak mengadu nasib huhu. Korang yg dtg blog aku ni JANGAN LUPA TINGGAL JEJAK TAUUU supaya aku boleh lah terjah blog korang ye, x de lah rasa sunyi forever alone je huhu.. actually rumah sewa aku ni bebudak sume dah blk. Tinggallah den dgn sorang member kelate ni, die ni pun asyik merayap je so tinggallah aku sengsorang mereput dalam rumah yg x berkipas ni huhu..


Aku just nk bgtau aku baru layan movie bawah ni lakonan Beto kusyairy..




sedih cerita ni hukhuk pasal org yg dah mati pastu die mcm diberi kesempatan utk berada di antara langit dan bumi, ala2 roh gitu yg menyesali dosa2 ketika masih hidup.. dosa dgn ibu dan etc.. tetiba teringat my mum pulak huaaa dah 2 minggu x jumpa my mum lorhh. btw yg aku nak bgtau dalam entry ni sebenarnye si Beto Kusyairy ni adalah contoh mamat yg bagi ak tersangatlah ideal utk ak jadikan laki haha. Btw aku x berapa suke pasangan ak lg hensem/baik rupa dari aku.. kejis kan haha. Si beto ni muke biasa2 je, perangai sempoi, style pun boleh buat tiang KLCC bengkok.

Actually ade sorang abg technician (muke dan style mcm beto) tempat aku study ni yg  minat kat aku. Mula2 aku layan lah jugak kan mcm kwn2.. tapi lama2 makin gatal plak mamat ni.. nak yg muke pan asian je tuh kemain.. sumpah aku meluat! Tapi skill mengayat, tenung orang, caring nak mampus, mulut manis, romantik, renungan menggoda sume adelah kat die ni.. tp tulah aku pun pelik nape ak x ske die.. maybe die ni spesis yg ske sembahyang subuh lambat kot.. jahat aku lol.. yelah byk giler dowhhh budak PLU kat U aku yg minat dgn die ni tapi die still duk terhegeh2 kat aku..(perasan giler kan aku ni xp) geli plak rasanya.. aku minat kat beto tu pun sebab die pandai giler berlakon. And disebabkan abg budus tu lah hidup ak jadi huru-hara! ramai sgt spesis adik2. dan juga pompuan muslimah kengkonon innocent lagi naif duk dengki dan pedajal dgn ak sampai aku terpaksa tukar fakulti!


So sekarang ni aku hidup aman di fakulti baru tapi boringlah pulak.. actually ak x pernah pun bercinta dgn lelaki muda.. sebab yg muda ni mostly x matang n ntahlah not my taste lorh. Kesemua ex aku (mcm lah byk sgt haha) lebih tua dari aku dgn jurang umur lebih 10 tahun, bukan tua bangka ya.. tua yg smart mcm mamat bawah ni tapi versi melayu lah kan hihi..  and yg x bleh blah tu ade jugak pelakon malaysia (3 series), dalam tv berlakon kemain lagi macho hakikatnye bengkok ya ampunn .. bengkok x kesahlah tp asyik duk mengayat prg dgn bnde2 x senonoh.. nakk je ak print screen kan sume msg die tu jual kt beautifulnara lol.. tapi aku x ske buka aib org.. so cancel.



ape yg aku mengarut dalam entry ni erk haha, nampak sgt aku dah penat gilos.. so just nk bgtau aku sekarang ni single and first time telah terminat kat sorang abg ni, umur die dah 50 tapi muke smart gilos mcm si anderson cooper kat atas ni, badan pun kemain lawa lol mcm jared leto even dh berusia.. eeee so my prince charming ok. Hopefully one day die sudilah berdating dgn aku haha.k lah nak mencekik sebelum beradu.. MUAH CIKED XD

P/s: aku bukan spesis yg tgk sgt paras rupa actually.. Klu org tu syg aku dgn sepenuh hati even muke mcm johan rajalawak pun i terima ok. Yg penting jgn muda sgt.geli.


23 August 2015

Im Back Guys!!




Hey *guys just nak bagitau yang im back!! dah nak dekat setahun x bukak blog ni kan, terlalu byk bende yang berlaku dalam hidup Mr. White.. even mostly sad things.. sobs.. nantilah aku ceritakan bila free.. InsyaAllah aku akan update blog aku ni dengan lebih kerap ye mulai bulan september nanti.. ni pun aku bukak blog time dalam kursus ni.. orang kan depan beraktiviti aku pulak duk mengelamun layan lagu Umbrella kat belakang ni lol.. suddenly tetiba teringat kat blog ni haha..

Actually bila free aku selalu je layan semua blog yang ade kat dalam bloglist aku ni (mainly rembat dari bloglist plu heartthrob bermulut manis si Nu'man Sejadah opss Qatadah tu hehe) cume jarang komen sebab tenet kat phone cam haram, salah Najib lah ni! Papepun buat pembaca blog putih bersih bak qu putih ini, i just nak habaq mai yang i ni sebenaqnya sayang kat hangpa semua, tu pasai duk buat comeback ni even nan hadoo lol

 keep following & stay gorgeous! :)

P/s: masalahnye ada ke erk orang yg duk baca blog aku ni  >__<


* referring to this blog readers, anak hikan, bapak hayam, dan yang sewaktu dengannya.


Update: lepas aku check kat  google analytic.. Sah yg dalam tahun 2015 ni aku sorang je yang duk baca blog aku ni.. Syiok sendiri ghupenyer!  XD



09 November 2014

i always underestimate myself!




Yeah i always hating myself.. im seeking for perfectionism..
so sekarang ni kenee start beruusha untuk capai target yg aku inginkan! :)

21 February 2014

Sambung Belajar..


Lama x mencoret.. masa terus berlalu.. pelbagai perkara telah berlaku. tup tap tup tap tetiba je dah nak habis bulan 2 kan! InsyaAllah next week aku akan sambung master aku tp bukan fakulti IT tukar fakulti n course.. amik communication. reason ambil sebab agak senang compared to bidang lain. hope sgt2 dpt siapkan semua dalam tahun ni.. tadi kt ofis x ramai staff, semua pi sabah so ade masa ckp2 dgn en.muthalib, sebelum ni x knl die bila kenal terus perspektif ak tentang die berubah..

Baik orangnye cakap dan gaya pemikiran pun cm student oversea.. mmg study oversea pun haha, die ckp ak bgs ambil MBA in Strategic Management , bila pk2 blk mmg betul zaman sekarang ni lebih tekankan bnde2 business ni ..tetibe pasang niat nak ambil MBA.. x pe fokus yg ade dulu papepun aku wajib tempuh onak dan duri habiskan MA aku ni..tu target jangka pendek aku. sambil2 ambil MA tu masterkan pulak english aku yg makin lama makin berterabur ni. what a mess..

orang kata :

as for me, MBA helped me a lot in gaining knowledge plus it's much more valuable since you're working. your working experience can be applied to doing assignments or mid term papers for the subjects learnt. i personally think MBA is much suitable for working people compared to other masters such as MSc and such. exception of MBA, almost all other masters are tailored for those who are interested in becoming lecturers or going for academician line.

i've tried both, MSc and MBA. dropped Msc halfway through, culdn't cope with the study load since i'm working. books don't really matter in Msc compared to MBA. personally, i think MBA give much better insight on working world plus part time students who shared their working expereinces which made classes much more interesting.

compared to Msc, classes are quite monotonous.


hmm macam betul je aku rasa haha..

oklah paepun this weekend aku nk kene fokus utk siapkan semua document utk daftar isnin ni, moga segalanya dipermudahkan.. amin :)


11 December 2013

sakai seharian

harini seharina duk buat entry, rasa macam sakai je, mata pun asyik ngadap lappy je huhu. waaa huduhlah aku asyik buat bdende sia2 je tapi mmg target minggu ni nk habis buat bnde sia2 pantang menyerah ok haha. tgh tunggu masa nak publish post pastu promote n mandi sebelum tido. hopefully sempatlah